فیزیوتراپی پا

عوارض پروتز
عوارض پروتز | حامد احمدی گل *۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱*
آوریل 24, 2019
علت درد مفصل لگن
علت درد مفصل لگن| حامد احمدی گل *۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱*
می 5, 2019
عوارض پروتز
عوارض پروتز | حامد احمدی گل *۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱*
آوریل 24, 2019
علت درد مفصل لگن
علت درد مفصل لگن| حامد احمدی گل *۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱*
می 5, 2019

فیزیوتراپی پا : فیزیوتراپی روشی از درمان بیماری‌ها و اختلالات عضلانی- عصبی-اسکلتی می باشد که با استفاده از تجهیزاتی مثل مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر انجام می گیرد . در این متدها از نور، لیزردرمانی، استفاده می‌شود.

فیزیوتراپی بخشی از پزشکی است که هدف اصلب  آن پیشگیری از بیماری‌ها، ،توانبخشی و بالا بردن سطح سلامتی بیماران  می‌باشد بطور کلی این فرایند ها  برای تکمیل عملکرد افراد می باشد و آسیب های مختلف میتواند این عملکرد  در افراد را دچار اختلال کند.

آسیب هایی مثل پیچ خوردگی مچ ، کم یا زیاد شدن قوس کف پایی ، خارپاشنه ، تاندونیت آشیل ، التهاب فاشیا … یکی از اقدامات اساسی برای رفع آسیب ، در رشته فیزیوتراپی در منزل میباشد.

فیزیوتراپی پا

 

ورزش فیزیوتراپی پا چگونه انجام می شود ؟

تمرین درمانی برای این ناحیه در ۲ قسمت تمرینات روی تخت و لوکالو تمرینات فانکشنال و تمرین راه رفتن انجام میشود. تمرینات اولیه در جهت کاهش التهاب ناحیه وکشش عضلات اطراف و نیز تمریناتی در جهت ثبات و تقویت مفاصل و فیزیوتراپی پا بالاتر مانند زانو ، لگنو ناحیه ستون فقرات میباشد.

پس از رد شدن از مرحله اولیه ، تمرینات ایزومتریک یا ثابت بدون جابجایی شروع می شود و بعد به تمرینات ایزوتونیک که عضلات مرتبط را در طول های بلند و کوتاه تقویت میکند ، پیشرفت می یابد.

سپس وقتی که بیمار قادر به تحمل وزن بر روی اندام مربوطه شد ، تمرینات فانکشنال شروع میشودکه هدف در این تمرینات ، بالابردن توانایی بیمار برای برگشت به زندگی و فعالیت روزانه قبل از آسیب ، میباشد. این تمرینات شامل تمرینات برای بالا بردن تعادل و حس عمقی با استفاده از تمریناتی همچون تخته تعادل ، ترامپولین ، تراباند میباشد.

 

فیزیوتراپی مچ پا

مچ پا یکی از مهم ترین مفاصل بدن در تحمل وزن و ایجاد یک پایه با ثبات برای بدن می باشد. در آسیب های مچ پا که شایع ترین آن پیچ خوردگی مچ پا است ممکن است استخوان ها ، عضلات و یا لیگامان های این مفصل آسیب ببیند. فیزیوتراپی مچ پا با توجه به علت بروز مشکل متفاوت است.

 

اقدامات فیزیوتراپی برای مچ پا شامل :

استفاده از تکنیک های دستی برای کاهش درد و بهبود حرکت، تمرین درمانی تخصصی شامل ورزش هایی به منظور تقویت و ایجاد ثبات در مچ پا، بازآموزی عصبی عضلانی به منظور بهبود ثبات و تعادل بیمار و مدالیته های فیزیکی همانند الکتروتراپی، لیزر، مگنت تراپی، اولتراسوند، سرما و گرما به منظور کاهش درد و التهاب و ترمیم بافتی می باشد.

 

تاثیر فیزیوتراپی پا

فیزیوتراپی پا  اثر خوبی برای ترمیم آسیب های رباط ها دارد و روند درمان را تسریع میکند .تمرین هایی تقویتی برای عضله های اطراف مچ پا انجام و آموزش داده میشود .و گاهی ممکن است برای بدست اوردن دامنه حرکتی مفصل های مچ پا از تکنیک های درمانی دستی استفاده کنند.

در مرحله هایی که درد و تورم از بین رفت کارشناس فیزیوتراپی پا حس عمقی توسط تخته تعادل برای افزایش ثبات و تعادل حتما انجام خواهد گرفت زیرا در این مرحله فرد درد و تورم ندارد و به طور معمول این مرحله توسط بیمار ها ادامه نمیابد و در آینده باعث ایجاد عوارض میشود .

البته در آسیب دیدگی های شدید که اغلب با شکستگی قوزک پا نیز همراه میباشد به خصوص قوزک داخلی پوشیدن نیم پوتین یا کفش ساق دار از بی ثباتی جلوگیری میکند .یکی از مورد هایی که خیلی مفید هستند که در اواخر درمان بخصوص در جوانان و ورزشکاران باید تاکید شود به سمت عقب دویدن است که برای افزایش تعادل و ثبات انجام می شود.

 

روش های فیزیوتراپی پا

افزایش دامنه حرکتی با استفاده از تکنیک های دستی ، بهبود حس عمقی و بازآموزی الگوی راه رفتن بیمار می یش از ۳۰ مفصل در فیزیوتراپی برای پا وجود دارد. عملکرد دقیق و هماهنگ این مفاصل در کنار هم و با کمک عضلات پا که حرکت و ثبات را در این ناحیه ایجاد می کنند موجب می شود ما بتوانیم راه برویم بدویم و بپریم .

فیزیوتراپی پا ممکن است بر اثر فعالیت زیاد دچار آسیب و در نتیجه ملتهب و دردناک شود. در این صورت علائمی مثل درد ، التهاب و تورم ، ضعف عضلات ، سفتی حرکت و کاهش دامنه حرکتی مشاهده شود. در این حالت درمان بیمار شامل مدالیته های مناسب جهت کاهش درد و التهاب همچون الکتروتراپی ، مگنت تراپی ، افزایش قدرت با کمک تمرینات ورزشی مباشد.

حرکات فیزیوتراپی پا

حرکات غیر فعال شامل حرکاتی میشودکه درمفصل به صورت غیرفعال توسط تراپیست صورت میگیرد و خود فرد نقشی در انجام این حرکات ندارد. در زمانی که آسیب و التهاب حاد وجود داشته باشدکه حرکت سبب افزایش مشکل بیمار شود از حرکات غیر فعال به جهت از دست ندادن دامنه ی حرکتی مفصل استفاده میگردد. حرکات فعال کمکی حرکاتی که فرد به کمک تراپیست یا فیزیوتراپی پا خود در مفصل انجام میدهد. در این مرحله حرکات فعال دردها کم شده و بیمار تورم و التهاب خاصی در اندام ندارد و راحت میتواند به صورت فعال وبدون کمک حرکت مفصل را به جهت تقویت هر چه بیشتر عضلات انجام دهد.

 

 

فیزیوتراپی پا در منزل

 

به جهت درمان مشکلات فیزیوتراپی پا در منزل می شود از خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده کرد یه این صورت که ، ابتدا از درمان های کاهنده ی درد التهاب استفاده می شود که به این منظور فیزیوتراپیست از دستگاه های پروتابل و قابل حمل که شامل دستگاه های الکتروتراپی میشوند استفاده می کند.

 

همچنین انواع بانداژها و نواربندی ها برای کاهش تورم ، کاهش درد و ایجاد ساپورت در اندام صورت می گیرد. درمان های دستی باهدف برگرداندن حرکت مفصل ، اصلاح وضعیت ، کاهش بار از روی بافت و تخلیه تورم صورت می گیرد و به بیمار هم آموزش داده می شود. از گرما و سرما برای برگرداندن حس فرد ، کاهش تورم و درد هم استفاده می گردد در مرحله ی بعد تمرینات ورزشی با هدف تقویت عضلات ، اصلاح وضعیت قوس های کف پایی و بهبود تعادل به بیمار آموزش داده می شود.

دستگاه فیزیوتراپی پا

برنامه فیزیوتراپی فرد با توجه به وضعیت بدنی وی قبل و پس از آسیب تعریف می شود. نحوه انجام فیزیوتراپی با توجه به وضعیت بدنی هر فرد متفاوت است. درکل برنامه فیزیوتراپی ، شامل ۳ قسمت دستگاهها ، درمان دستی و تمرین درمانی میباشد. دستگاهها شامل دستگاه تحریک الکتریکی به منظور کنترل درد ، التهاب و باز آموزی حرکات عضلانی میباشد. برای مثال جریان TENS برای کنترل درد ، جریان فارادیک برای کنترل ادم و جریان FES به منظور بازآموزی عضلانی استفاده می شود. از دستگاه لیزر برای کاهش التهاب ، کنترل درد وگاها تحریک و افزایش میزان ترمیم در ناحیه می باشد. فیزیوتراپی پا شاک ویو برای مشکلاتی مانند خار پاشنه ، تاندونیت های مزمن ، نقاط تریگروگرفتگی می باشد. دستگاه دیاترمی ، که ایجادکننده ی گرمای عمقی است ، برای کاهش التهاب مزمن و رفع اسپاسم عضلات ریز و عمقی میباشد.

دستگاه های فیزیوتراپی چه کار می کنند؟

دستگاه تحریک الکتریکی برای کاهش و کنترل درد و التهاب و نیز بازآموزی حرکات عضلات در عضو مورد درمان فیزیوتراپی می باشد. جریان تنس به منظور کنترل درد، جریان فارادیک به منظور کنترل اعصاب و جریان اف ای اس به منظور بازآموزی عصلانی بکار می رود.
از لیزرتراپی به منظور کاهش التهاب، کنترل درد و نیز گاهی به جهت تحریک و افزایش میزان ترمیم در عضو استفاده می شود.فیزیوتراپی پا توسط شاک ویو برای مشکلاتی مانند خار پاشنه ، تاندونیت های مزمن ، نقاط تریگروگرفتگی می باشد. دستگاه دیاترمی نیز می تواند گرمای عمقی ایجاد کند ، که به منظور کاهش التهاب مزمن و رفع اسپاسم عضلات ریز و عمقی در فیزیوتراپی پا مورد استفاده می باشد.

 

کلیپ فیزیوتراپی پا

امروزه کلیپ های آموزشی بسیاری از تمرینات پا ، در فضای مجازی وجود دارد . برای آگاه شدن از وضعیت بیماری خود باید به کلیپ هایی مراجعه کرد که از سایت های معتبر علمی و پزشکی باشند و به هر سایتی بدون منبع معتبر نباید اعتماد کرد. بیشترین مشکلاتی که در فیزیوتراپی پا وجود دارند و شیوع بالایی دارند عبارت است از :

پیچ خوردگی مچ پا. خار پاشنه و التهاب فاشیا کف پا. شکستگی های اندام تحتانی. التهابات و کشیدگی های تاندونی، سندروم کمپارتمان. کندرومالاسیپتلا. دررفتگی کشکک. آرتروز مچ پا زانو و ران. آسیب منیسک و رباط های صلیبی. تعویض مفاصل ران زانو و مچ پا. استئوتومی ها و جراحی های اصلاح راستای زانو و غیره.

هزینه و قیمت فیزیوتراپی پا

سالانه وزارت بهداشت با توجه به شرایط تعرفه های جدیدی برای خدمات فیزیوتراپی پا تصویب میکند که به وسیله ی انجمن فیزیوتراپی به کلینیک های مربوطه ابلاغ میگردد. خدمات فیزیوتراپی در دفترچه تعرفه ها هرکدام به صورت جداگانه ارزش گذاری شده اند لذا با توجه به خدمات ارایه شده در هر جلسه با توجه به نظر پزشک معالج و فیزوتراپیست، هزینه متفاوت است .بیماران در صورت داشتن بیمه تکمیلی، میتوانند از سقف پوشش هزینه های خود استفاده نمایند. پا شامل مفصل ران، زانو و مچ پا است که تعرفه ی هرکدام جدا است و هرکدام با عنوان یک اندام جدا محاسبه شده و جداگانه خدمات برای وی احتساب می گردد.

 

فیزیوتراپی پا در منزل

*تمرینات ایزومتریک چیست

تمرینات ایزومتریک به تمریناتی گفته میشود که عضو ثابت و بدون جابجایی باقی میماند .

*تمرینات ایزوتونیک چیست

در تمرینات ایزوتونیک عضلات در طولهای بلند و کوتاه تقویت میشوند .

*تمرینات فانکشنال چیست

هدف از تمرینات فانکشنال ، بالابردن توانایی بیمار برای بازگشت به زندگی و فعالیت عادی  روزانه قبل از آسیب است .

این تمرینات شامل:  تمرینات برای بالا بردن تعادل و حس عمقی با استفاده از تمریناتی همچون _  تخته تعادل ، ترامپولین و تراباند میباشد .

 

نحوه و روش های فیزیوتراپی پا چگونه است؟

پا دارای ۳۰ مفصل است که میتواند بر روی تمامی آنها فیزیوتراپی انجام داد . عملکرد دقیق و هماهنگ این مفاصل در کنار هم و به کمک عضلات این عضو که حرکت و ثبات را در این ناحیه ایجاد می کنند موجب می شود تا ما بتوانیم به راحتی  راه برویم ، بدویم و حرکات عادی  روزانه خود را انجام دهیم  پای افراد امکان دارد  در اثر فعالیت های تکراری و بیش از حد و یا ضربه مستقیم دچار آسیب و در نتیجه ملتهب و دردناک شود که در نتیجه نیاز به فیزیوتراپی پا  در منزل پیدا خواهد کرد

پا در صورت آسیب علائمی همچون :

( درد ، التهاب و تورم ، ضعف عضلات ، سفتی حرکت و کاهش دامنه حرکتی  ) را از خود بروز می دهد . در این حالت درمان افراد شامل روش های مناسب برای کاهش درد و التهاب می شود این روشها طیف وسیعی که الکتروتراپی یا مگنت تراپی را نیز می توانند شامل  شو د.
**افزایش قدرت با کمک تمرینات ورزشی مناسب
**افزایش دامنه حرکتی با استفاده از تکنیکها ی دستی
**بهبود حس عمقی و بازآموزی الگوی راه رفتن نیز جز روش های درمانی دیگر فیزیوتراپی پا در منزل برای درمان عارضه های بیمار  به حساب می آید
برنامه درمانی فیزیوتراپی بیمار  آسیب دیده وابسته به وضعیت بدنی او  قبل و بعد از آسیب وارده تعیین می شود . نحوه انجام فیزیوتراپی پا  در منزل با توجه به وضعیت بدنی هر فرد  بیمار میتواند متفاوت باشد .درکل برنامه فیزیوتراپی ، شامل ۳ قسمت متفاوت است که شامل  :
  • استفاده از دستگاه ها
  • درمان دستی
  •  تمرین درمانی میشود

فیزیوتراپی ساق پا و  فیزیوتراپی شکستگی ساق پا چگونه است

روش هایی که در فیزیوتراپی ساق پا استفاده می شود تا به بیمار جهت بهبود سریع تر و توان بخشی عضو آسیب دیده کمک کند شامل :
** ماساژ  دادن بافت ها و عضلات ساق پا که در این کار عضلات با ملایم ت کشش داده میشود .

**الکتروتراپی (TENS) :

در این روش یک داروی استروئیدی را به صورت موضیعی بر روی پوست میمالند و از طریق جریان الکتریکی وارد بدن میکنند .

**اولتراسوند :

از یک داروی استروئیدی به صورت موضعی استفاده می کنند و از درد و التهاب عضو آسیب دیده می کاهند .

**درمان با لیزر سرد

متخصص فیزیوتراپی در این مراحل از طریق دادن یکسری حرکات نرمشی انعطافپذیری لازم را به پاهای آسیب دیده بر میگرداند و همچنین به بیمار  کمک می کند تا زانو خود را عقب و جلو ببرید و خم و راست کنید تا عضلات و تاندون پایتان کشش پیدا کند.
پس از اینکه پای آسیب دیده به انعطافپذیری مناسب و تحرک لازم رسید در این مرحله با دادن تمرینات قدرتی از طریق وزنه کم یا حتی بدون وزنه قدرت قبلی عضلات پای بیمار را برمیگرداند و به بهبود سریع تر پای بیمار  کمک کند. درصورت بروز جراحت پارگی ساق پا ها بهتر است این سه مرحله توان بخشی را طی کنید تا هر چه سریع تر بتوانید به بازتوانی لازم برسید.

مزایای فیزیوتراپی برای تسکین درد کف و مچ پا

هرچند درد کف و مچ پا به علل مختلفی بروز می‌یابد، اما پزشک فیزیوتراپی این توانایی را دارد تا در تسکین انواع درد و بهبود عارضه‌های مختلف به بیماران کمک کند. فیزیوتراپی مخصوص درمان درد کف و مچ پا شامل موارد زیر است:

-متخصص فیزیوتراپی از روش‌های متعددی برای کاهش درد و ورم کف و مچ پا استفاده می‌کند. این روش‌ها شامل یخ درمانی، گرما درمانی، اولتراسوند و ورزش‌های خاص می‌شود. همچنین متخصص فیزیوتراپی روش‌هایی را برای اجتناب از بعضی فعالیت‌ها یا تعدیل فعالیت‌های روزمره به بیمار آموزش می‌دهد تا به این ترتیب فرآیند التیام تسریع شود.

– متخصص فیزیوتراپی درمان‌های خاصی را برای بازیابی عملکرد کف و مچ پا توصیه می‌کند. درمان با انجام دادن تمرین‌های غیرفعال شروع می‌شود، در این حالت فیزیوتراپی کف و مچ پا را با ملایمت حرکت می‌دهد و تمرین‌های فعالی را که خود بیمار باید انجام بدهد، به تدریج شروع می‌کند.

– متخصص فیزیوتراپی تمرین‌های کششی، تقویتی و استقامتی خاصی را برای بازیابی تدریجی دامنه حرکتی و قدرت ناحیه آسیب دیده توصیه می‌کند

درد کف و مچ پا تعادل را مختل می‌کند و خطر زمین خوردن و آسیب‌دیدگی مجدد را افزایش می‌دهد. دکتر فیزیوتراپی به بازیابی حس تعادل کمک می‌کند تا از این اتفاقات پیشگیری شود.

سلامت پا و توصیه‌های ایمنی

توصیه‌های زیر را برای سالم و قوی نگه داشتن پاها رعایت کنید:

  • قبل از ورزش کردن حتماً بدنتان را گرم کنید.
  • هنگام ورزش و فعالیت‌های روزمره کفش مناسب بپوشید.
  • وقتی کفشتان کهنه و ساییده شد، آن را عوض کنید.
  • قدرت و انعطاف‌پذیری پا را به تدریج افزایش بدهید تا فشاری ناگهانی به کف و مچ پا وارد نشود.
  • از انجام فعالیت‌های مختلف، به خصوص دویدن روی سطوح ناهموار پرهیز کنید. بهتر است سربالایی را برای تمرین دویدن انتخاب نکنید.
  • به ندای بدنتان گوش بدهید و حین ورزش و تمرین بیش از حد به بدنتان فشار نیاورید.
  • به خودتان استراحت بدهید و درمان مناسب را انجام بدهید تا دوباره دچار آسیب‌دیدگی نشوید.

 

درمان های فیزیوتراپی پا

  • برنامه های ورزشی برای کشش و قوی سازی عضلاتی که اطراف زانو درگیر شده ‌اند
  • فعالیت ‌هایی که بر پایه کارهای هر روزه هستند
  • تمرین های مخصوص ورزشی که فرد انجام می دهد
  • ورزش هایی برای بهبود

 

 

علت درد زانو بعد از فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی ، اغلب شامل ورزش عضلات برای قوی تر ساختن آنها می باشد. گاهی اوقات این کار به این دلیل انجام می‌شود که عضله آسیب دیده و در نتیجه ی این آسیب، سفت یا ضعیف شده است. از آنجایی که بدن سعی در حفظ عضلات آسیب دیده دارد، عضلات مجاور باید این ضعف را جبران کنند و می توانند بیش از حد کار کنند و تحت فشار قرار گیرند.

شایع ترین دلیل درد پس از فیزیوتراپی این است که عضله بیش از حدکار کرده است و یا کشیده شده است. دلیل اصلی، کار مجدد عضله آسیب دیده پس از جلسه فیزیوتراپی است. عضله ی احیا شده در حین کار دوباره، اسید لاکتیک بیشتری تولید می کند و منجر به درد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =