ورزش های تقویت زانو :یکی از مؤثرترین راهها برای کنترل زانو درد افراد انجام حرکات ورزش زانو درد و تمرینات دامنه حرکتی به صورت روزانه است که باعث میشود چندین مرتبه در روز زانویتان به طور کامل به حرکت درآید. تقویت عضلات در چهار سر زانو از پیشرفت سفتی زانو جلوگیری میکند و باعث کشش تمامی عضلات متصل به زانو ازجمله عضله چهار سر ران میشود، تا به این ترتیب آسیب پذیری آنها در مقابل حرکات و فشارهای ناگهانی کاهش یابد.
زانوهای افراد اندام بسیاری مهمی هستند که فشار زیادی را تحمل می کنند. این ورزش ها به تقویت زانوها کمک می کنند و از بروز بیماری و درد زانو پیشگیری می کنند.توجه داشته باشید که انجام ورزش های تقویت زانو درد ممکن است درد بیمار را بهتر و یا بدتر کنند
با انجام ورزش های تقویت زانو می تواند درد طولانی که باعث شده که نتوانید زانویتان را به خوبی و به طور کامل حرکت دهید درمان شود.هر حرکت را پنج مرتبه به آرامی انجام دهید، و بین هر ست کمی استراحت کنید. تمرینات و ورزش برای زانو درد را روزی دو تا سه بار انجام دهید، البته اگر بتوانید آنها را به دفعات بیشتری انجام دهید بهتر است توجه داشته باشید که همه تمرینات باید زید نظر متخصص فیزیوتراپی انجام گیرد چون یک حرکت اشتیاه میتواند عوارض جبران ناپذیری را همراه داشته باشد
روی تشک بخوابید و پاهای تان را کشیده جلوی تان دراز کنید. زانوی چپ تان را خم کنید و کف پای چپ تان را روی زمین بذارید. آهسته پای راستتان را کشیده و بدون خمکردن زانو بلند کنید بهطوری که ۱۵ سانتیمتر از زمین فاصله بگیرد. نکته مهم این که در این حالت زانوی راستتان را قفلشده نگهدارید. ۵ ثانیه در این حالت بمانید و بعد پایتان را پایین بیاورید. این حرکت را ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید. بعد حرکت را به همین صورت با پای چپ انجام دهید.
برای شروع تمرین برای تقویت زانو ، به پشت بخوابید و پاهای تان را دراز کنید. هر دو زانویتان را بالا بیاورید و دستهایتان را زیر ناحیه زانو حلقه کنید. البته میتوانید دستان خود را پشت رانها نیز قرار دهید. به آرامی زانوهای تان را به سمت سینه بیاورید، تا ده ثانیه در این وضعیت به مانید، و سپس به وضعیت اولیه برگردید.
به فاصله ی طول دستها از دیوار فاصله بگیرید. پای راستتان را پشت پای راست قرار دهید دستهای خود را برای حمایت روی دیوار قرار دهید به آرامی زانوی چپ خود را به طرف جلو خم کنید، زانوی راستتان را صاف نگه دارید، پاشنه سمت راست روی زمین باشد و زانوی چپ بالای پای چپ قرار گیرد. این حالت را به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید، سپس جای پاها را عوض کنید و تکرار کنید.
بنشینید و پا هایتان خود دراز كنید .جسمیمانند حوله ای? تا شده یا یك تكه چوب به ارتفاع پنج سانتیمتر را زیر پاشنه خود قرار دهید ,عضلات ران را سفت كنید و انگشتان را از مچ پا به سمت خودتان بكشید .تا ده بشمارید ,سپس عضلات را شل كنید. و این تمرین را حداقل دو مرتبه در روز و هر بار ده مرتبه انجام دهید .
یکی از حرکات اصلاحی عضلات پا تمرین رکاب زدن در هوا است برای شروع این ورزش زانو به پشت بخوابید و هر دو پای تان را بالا ، بیاورید. برای حفظ تعادل، هر دو دست تان را از کنار بر روی زمین باز کنید. پاهای تان را به شکل رکاب زدن در هوا حرکت ، دهید. سعی کنید دامنه حرکت در ناحیه مفصل زانو را افزایش دهید، بطوری که میزان خمیدگی هر یک اپایتا ن از حالت تقریباً مستقیم و کشیده به یک خمیدگی با زاویه نود درجه برسد.
بایستید و پایتان را حدود ۱۲۰ سانت متر از هم باز کنید، و انگشت خود را ۴۵ درجه( به طرف بیرون باز )کنید. کف دستان خود را در سطحی که قلب قرار دارد روی هم بگذارید. قفسه سینه تان را بالا بیاورید و شانه ها را بیاندازید. نفس تان را فرو بدهید و سپس زانو هایتان را به آرامی خم کنید تا ران ها به موازات کف زمین در آیند یا تا جایی که میتوانید مطمئن شوید که زانوها بالای پا قرار می گیرند. کمر خود را نیز تا جایی که میتوانید صاف نگه دارید و خم نشوید. شکم خود را به طرف داخل و بالا جمع کنید. به فاصله ۵ تا ۱۵ بار نفس کشیدن نگه دارید سپس رها کنید و بایستید. سه مرتبه این حرکت را تکرار کنید.
* به پشت دراز بکشید.
* آرنج های خود را روی زمین قرار دهید و سر خود را بالا بیاورید.
* زانوی چپ خود را خم کنید.
*کف پاها باید روی زمین باشد.
* پای راست خود را صاف و بلند کنید. انگشتان پا باید رو به بالا باشند.
* عضلات ران پای راست خود را سفت کنید.
* باید دقت کنید که برای بالا آوردن پا، نباید از عضلات پشت استفاده کنید.
* به مدت ۵ ثانیه در این حالت بمانید و سپس به آرامی پای خود را بر زمین بگذارید.
*۱۰ بار این حرکت را انجام دهید و سپس استراحت کنید. ۱۰ بار دیگر نیز انجام دهید و بعد پای خود را عوض کنید.
پشت یک صندلی بایستید و از پشتی آن میتوانید برای حفظ تعادل استفاده کنید. پای چپ خود را بالا بیاورید، تا حدی که پشت زانویتان یک زاویه حدوداً نود درجه ایجاد کند، ده ثانیه در همین وضعیت باقی بمانید، و سپس به وضعیت اولیه برگردید. پای تان را عوض کنید و این کار را برای هر پا ده بار انجام دهید.
و آخرین ورزش و تمرین زانو که در این مقاله به شما آموزش میدهیم اینگونه است که، در حالیکه زانو ها را خم کرده اید و کف پا یتان را روی هم گذاشته اید به پشت دراز بکشید. بازو و کف دست ها را رو به بالا و در کنار خود قرار دهید، شانه هایتان را عقب نگه دارید و قفسه سینه خود را باز کنید. در حالیکه تا ۴ می شمارید چشمان خود را ببندید و از بینی هوا را داخلدهید ، سپس با شمارش معکوس ( از ۴ تا ۱) نفس خود را بیرون دهید. تا ۱۰ دقیقه و یا تا جایی که کاملا احساس آرامش کنید به این شمارش ادامه دهید.
آرتروز زانو بیماری است که موجب فرسایش غضروف مفصل زانو میشود. بسیاری از افراد با بالا رفتن سنشان دچار آرتروز زانو میشوند. آرتروز زانو موجب درد و خشکی زانو میشود و ممکن است شخص احساس کند که زانوی او قفل میشود و یا گیر میکند و همچنین در مواردی صدای تقتق یا صدایی مانند : سایش از زانوی خود بشنود.
علائم ناشی از آرتروز زانو معمولاً صبحها بعد از بیدار شدن از خواب، بعد از مدت زمان طولانی بیتحرکی و یا بعد از فعالیت طولانیمدت، شدیدتر میشوند. ممکن است علائم بیمار و شدت آنها در روزهای مختلف، متفاوت باشد. ممکن است شخص در راه رفتن، نشستن روی زانو، بالا رفتن از پلهها، سوار و پیاده شدن از ماشین و پوشیدن کفش یا جوراب خود دچار مشکل شود. ورزش آرتروز زانو به فرد بیمار کمک میکند دامنهی حرکتی مفصل خود را حفظ کند، درد خود را تسکین دهد و توانایی فیزیکی و سطح فعالیت خود را حفظ کند…