فیزیوتراپی در منزل ۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱

فیزیوتراپی در منزل مینی سیتی
فیزیوتراپی در منزل مینی سیتی | حامد احمدی گل *۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱*
اکتبر 30, 2019
فیزیوتراپی سکته مغزی منزل
فیزیوتراپی سکته مغزی منزل
آوریل 4, 2021

فیزیوتراپی در منزل زمانی که آسیب دیدگی یا بیماری باعث نقص فردی او برای حرکت کردن بشود از فیزیوتراپی استفاده می کنند. فیزیوتراپیست به کسی که در این زمینه دوره تخصصی و کامل در دانشگاه در این رشته تخصصی دیده گفته میشود.

 

فیزیوتراپی چیست و کارکرد آن چگونه است؟

معنای لغوی فیزیوتراپی، یعنی درمان جسمانی یا فیزیکی که در ادامه به تشریح کامل این مورد خواهیم پرداخت.

فیزیوتراپی از تخصص های مراقبی با هدف مراقبت از بیمارانی است که دچار محدودیت های حرکتی بر اثر عوامل مختلف شده اند. این روش درمانی از اصول مکانیزم حرکتی بدن و تکنیک های مختلف برای کمک به بیمار برای بازیابی توانایی حرکتی استفاده می کند و دامنه کلی از تمام تخصص ها را شامل می شود. اگر شخص مورد نظر بنا به دلایل مختف دچار اختلال حرکتی شده باشد توسط فیزیوتراپی در منزل تهران به درمان این موارد خواهیم پرداخت.

 

فیزیوتراپی منزل

 

چه کسانی به فیزیوتراپی در منزل نیاز دارند؟

اگر بیماری به تازگی عمل جراحی انجام داده باشد و توانایی حرکت کردن به راحتی را نداشته باشد در این صورت فیزوتراپی می تواند به او کمک شایان و ملموسی کند تا به وضعیت عادی خود برگردد و توانایی حرکت خود را به دست بیاورد که می توان به جراحی ترمیم رباط، جراحی استخوان یا جراحی آرتروسکوپی مفاصل بدن از قبیل زانو، ران یا شانه یا اشاره کرد.
هم چنین صدمات ناشی از ورزش، فلج یا آسیب دیدگی ستون فقرات، سکته مغزی، ام اس، پارکینسون، سندروم تونل کارپال، قطع عضو، کمر درد، زانو درد نیز شامل انجام درمان با خدمات فیزیوتراپی در منزل می شوند.

راهکارهای درمانی اصلی در فیزیوتراپی

متخصص فیزیوتراپی برای کاهش درد و کنترل وضعیت حرکتی بیمار از یک سری از روش ها استفاده می کنند که در ادامه به این تکنیک های فیزیوتراپی خواهیم پرداخت.

• ورزش های تعادلی

ورزش یا همان فشار جسمانی وارد شده به بدن، به دو دسته فعال و غیر فعال تقسیم می شود. در حالت فعال که خود فرد انجام می دهد مثل دویدن یا پیاده روی اما ورزش غیر فعال به حالتی گفته می شود که فشار از طرف شخص دیگری اعمال شود که فیزیوتراپی یکی از این ورزش هاست. بعد از سکته مغزی با آسیب های مغزی و نخاعی فیزیوتراپیست به فرد کمک می کند تا تعادل و هماهنگی بدن خود را دوباره به دست بیاورد.

 

• امواج فراصوت

در این روش با یک وسیله مخصوص امواج را به لایه های زیرین بدن می تاباند تا با نفوذ این امواج و حرارت ناشی از آن مشکلات بیمار را درمان کنند. مانند: کشیدگی یا اختلالات عضلانی. متخصص فیزیوتراپی با حرکات آرام و پیوسته این دستگاه آغشته به ژل مخصوص را به صورت دیواره وار روی نقاط آسیب دیده حرکت می دهد تا ژل جذب عمیق ترین لایه پوست و ماهیچه ها شود.

• تحریک الکتریکی عصب و عضله

تنس TENS به منقبض کردن عضلات و کاهش درد ناشی از بافت های آسیب دیده کمک می کند و کاری می کند تا عضلات دوباره کارایی گذشته خود را بازیابند.

• درمان با استفاده از کشش بدن

حرکات کششی برای بیمارانی که در قسمت پایین کمرشان درد احساس می کند به کار می رود که باعث می شود تا وضعیت حرکتی ستون فقرات بیمار بهبود بیابد. دستگاهی در این روش فیزیوتراپی وجود دارد که به صورت یک جلیقه طراحی شده است و برای محافظت از دنده ها به کار می رود. این جلیقه با کمک تسمه هایی در جای خود محکم بسته می شوند و برای بدن، کشش لازم را ایجاد می کند و فشار ناشی از روی عصب ستون فقرات بیمار را کم می کند و در نتیجه، به روند وضعیت حرکتی بیمار سرعت می بخشد.

• متحرک‌ سازی مفاصل

در این روش درمانی مفاصل بدن را در جهات مختلف به حرکت در می آورد. این حرکت یا میزان فشاری که فیزیوتراپیست وارد می کند، درد را کاهش می دهد و بهبودی وضعیت حرکتی بیمار کمک می کند.

• ماساژ

فیزیوتراپیست با توجه به وضعیت بیمار، نقاط حساس یا بافت های عمیق آسیب دیده را ماساژ می دهد که این روش برای کاهش درد ،کاهش گرفتگی عضلات و افزایش جریان خون به کار می رود.

• کمپرس آب گرم

در این روش از کمپرس آب گرم بر روی نقاط آسیب دیده استفاده می کند. کمپرس یا کیسه آب گرم باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی محل مورد نظر بماند. در این روش، حرارت اعمال شده باعث می شود تا خون به قسمت های آسیب دیده برسد که این کار گرفتگی عضلانی و درد را کمتر می کند.

• کمپرس آب سرد

استفاده از کمپرس سرد یا یخ باعث کاهش درد و التهاب ناشی از مناطق آسیب دیده می شود که معمولا در اوایل دوران آسیب دیدگی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی نقاط آسیب ‌دیده از آن استفاده می کنند.

• یونتوفورزیس

این نوعی محرک الکتریکی برای بهبود بافت های ملتهب و نقاط آسیب دیده است در واقع یونتوفورزیس نوعی دارورسانی از طریق پوست است که فیزیوتراپیست برای افرادی که برای التهاب عضلات خود دگزامتازون مصرف می کنند، از این روش استفاده می کند تا به واسطه این محرک الکتریکی اثرگذاری دارو افزایش یابد.

• لیزر درمانی

در این روش از امواج غیریونیزه با طول موج مشخص را به بافت های آسیب دیده بیمار می تابانند که معمولا بین یک تا سه دقیقه زمان می برد. در این روش فوتون های نور انرژی مورد نیاز را به بافت های آسیب دیده می رساند که برای بهبود زخم، التهاب و کاهش دردهای شدید به کار می رود.

• استفاده از نواردرمانی کششی

این نوارها از جنس پارچه انعطاف پذیر هستند که وقتی روی اندام بدن قرار بگیرند، باعث کش آمدن عضلات می شوند. برای منقبض کردن عضلات، کنترل کبودی و کاهش درد از این روش استفاده می کنند.

• آب درمانی

جکوزی طوری طراحی شده است که خون رسانی به نقاط آسیب دیده را افزایش می دهد. در نتیجه، باعث کاهش درد و بهبود گرفتگی عضلات می شود.

فیزیوتراپی بعد از شیمی درمانی

علاوه بر مواردی که ذکر شد، فیزیوتراپی برای توان بخشی و کاهش عوارض بیماری چون انواع سرطان نیز به کار می رود. افرادی که تحت معالجه سرطان به روش شیمی درمانی هستند می توانند با انجام حرکات ورزشی خاص و درمانی، شانس زنده ماندن خود را بالا ببرند. اگر بیمار به جراحی نیاز داشته باشد قبل از عمل می تواند فیزیوتراپی در خانه انجام بدهد. انجام فیزیوتراپی به بیمار کمک می کند تا ضعف های خود را پیدا کند و آن ها بهبود بخشد و هم چنین به پروسه درمان سرطان بیمار کمک شایانی می کند.

طول دوران بهبودی

طول دوران بهبودی در فیزیوتراپی مختلف است.علت این امر تفاوت جنسیت و میزان توانایی هر فرد و سن و سال و همچنین علت انجام این کار متفاوت است و بازه زمانی سه تا دوازده ماه مختلف است.

 

هزینه فیزیوتراپی در منزل

هزینه و تعرفه فیزیوتراپی در منزل متفاوت است و با توجه به اینکه بیمار چه جراحی ای انجام داده و بر حسب تعداد جلسات و همچنین نواحی ای که نیاز به انجام اینکار دارد متفاوت می باشد.برای اطلاع از این موضوع بهتر است با بخش مشاوره تماس گرفته و اطلاعات کاملی در این خصوص به شما داده خواهد شد.همچنین تیم دپارتمان احمدی گل قابلیت اعزام فیزیوتراپی در منزل توسط خانم را دارا می باشد و این شما می توانید با افتخار از این خدمات ما بهره مند شوید.

 

فیزیوتراپی ورزشکاران در منزل

ورزشکارانی که بعد از جراحی هایی مثل مینیسک پا یا رباط صلیبی پا تحت درمان فیزیوتراپی قرار باید بگیرن.علت اینکار تسریع در روند بهبود و درمان هستش که به توصیه پزشکان باید انجام فیزیوتراپی پا تحت اولویت قرار بگیره.

ورزشکارانی که جراحی های سنگین داشته اند و نمی توانند جلسات درمانی خود را در مراکز فیزیوتراپی انجام دهند بهتر هستش برای جلوگیری از فشار به اندام تحت جراحی قرار گرفته فیزیوتراپ در منزل را انجام دهند که دچار مشکلات حرکتی نشوند و دوران نقاهت بهتری را هم سپری کنند.

نکات لازم برای انجام فیزیوتراپی در منزل تهران

نکاتی وجود دارد که بیمار قبل از انجام  باید به آن ها توجه کند تا به روند بهبودی و درمان خود سرعت ببخشد.
۱٫ لباس راحت و آزاد بپوشد که مانع از انجام حرکات ورزشی نشود
۲٫ محلی را برای این کار انتخاب کند که تهویه مناسب و نور کافی برخوردار باشد. همچنین فضای بزرگ و جاداری باشد تا فیزیوتراپیست بتواند تجهیزات ورزشی خود را برای جلسات درمانی در آن جا قرار بدهد.
۳٫ اطلاعات کلی راجب آسیب دیدگی، درد یا بیماری خود به فیزیوتراپیست ارائه دهدو
۴٫ تمریناتی که فیزیوتراپیست به او می دهد را به خوبی انجام دهد و از توصیه های درمانی او پیروی کند.

 

و اما سخن آخر در مورد فیزیوتراپی در خانه

فیزیوتراپی چه در یک بیمارستان یا کلینیک صورت بگیرد و چه به شکل فيزيوتراپي در منزل تهران باشد، به وضعیت حرکتی بیمار کمک شایانی می کند. فیزیوتراپیستی انتخاب کنید که دانش و مهارت و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد و بتواند به بازیابی قدرت و عملکرد قبل از بیماری تان کمک کند.

1 دیدگاه

  1. - گفت:

    […] فیزیوتراپی در منزل […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + پانزده =